Proizvodnja sistemskih elementov za opečno gradnjo

Naše podjetje je vodilni razvijalec in proizvajalec sistemskih rešitev na področju opečne gradnje v skoraj nič-energijskem standardu. Vse rešitve vam pomagajo, da bo vaš objekt zgrajen hitreje in brez nepotrebnih toplotnih mostov na celotnem ovoju hiše. V proizvodnji imamo elemente za opaženje robu temeljne plošče, za izdelavo nadokenskih preklad, za opaženje zidnih vezi, za obdelavo okenskih odprtin in še razne druge rešitve, ki pomagajo, da bo vaša hiša zgrajena hitro in kvalitetno.

Spremljajte nas tudi na

XPS opaž za temeljno ploščo

Samonosilni robni opaž iz XPS za temeljno ploščo je odlična rešitev za vsako temeljno ploščo. Odpade klasično opaženje in ni potrebna dodatna podpora v času betoniranja. Polaganje robnega opaža in polnila iz XPS toplotne izolacije pod TP je zelo hitro in bistveno izboljša nevarnost zdrsa ali premika hiše v primeru močnejšega potresa. Višina in debelina potrebne izolacije XPS opažnega elementa se lahko prilagodi potrebam vaše hiše.


Želite aktualne informacije s področja gradnje?

Venčni opaž za zidne vezi

Izolacija zidnih vezi in čela AB plošče je v sodobnem gradbeništvu nujno potrebna. Še posebaj pa je pomebna pri gradnji z opeko Porotherm IZO Profi, saj na zunajni strani fasade ni dodatne toplotne izolacije. V proizvodnji imamo izdelke za vse detajle, tako da lahko vašo hišo zidate enostavno kot je sestavljanje lego kock.

Nadokenske preklade

Reševanje izolacije AB preklade nad oknom je vedno iziv. Zato smo razvili EPS izolacijski element za preklade z integrirano omarico za senčila, ki v celoti prepreči toplotni most. Z vgradnjo izolacijskega elementa odpade klasično opaženje in vstavljanje izolacije v opaž ter naknadna vgrajevanje omaric za senčila. Omarice za senčila so lahko prilagojena za naknadno vgradnjo komarnikov.

Rešitve za okenske odprtine

Dobra obdelava in priprava okenskih odprtin je ključna za pravilno vgradnjo stavbnga pohištva po standardih RAL (tesnenje v treh ravninah). Za vgradnjo pod okno imamo izdelan podpoličnik iz Purenita v kombinaciji z XPS, za pod balkonska ali vhodna vrata pa nosilno polnilo iz Purenita. Za potrebe skritih vodil žaluzij nudimo elemt iz EPS in Alu profila kot slepo vodilo, ki nam omogoča naknadno vgradnjo glavnega vodila. Le tako obdelane okenske odprtine odpravijo vse toplotne mostove, ki lahko nastanejo pri vgradnji oken in okenskih polic ter stik med zunajnim in notrajnim tlakom. Predhodno vgrajeni elementi omogočijo, da je vgrajeno stavbno pohištvo bistveno bolj stabilno. Razlog je, da so naši elementi lepljeni na konstrukcijo zidu s cementnimi lepili, kar preprečuje vsako posedanje.

EPS atika za ravno streho

Izdelava ravne strehe na hiši zahteva reševanje veliko detajlov, ki dajejo zagotovilo, da vam bo streha služila vsaj 40 let. Eden od ključnih detajlov je atika strehe, za katero smo razvili elemente iz trdega EPS, ki rešujejo hkrati ustrezno izolacijo in zaključek robu ravne strehe. Atika se pritjuje s pomočjo globinsko impregniranih letev na AB ploščo. Izdelujemo tudi naklonske plošče iz trdega EPS, ki vam omogočijo, da streho izdelate brez naklonskega betona. Tako izdelane ravne strehe so lahko tudi pohodne.

Razni elementi za pritrjevanje na fasadi

Proizvajamo tudi razne elemente za pritrjevanje svetilk, kamer ter druge opreme na fasado, izolacijske podloge za razne nosilce in ograje brez toplotnega mostu. Vsi izdelki so izdelani iz Purenita ali v kobinaciji z XPS.

Zelena gradnja, 2023 © Pravice pridržane. Oblikovanje: rajkom.si