Zidana E4 hiša - hiša s pogledom v prihodnost

Najboljša hiša je zidana hiša. Hiša mora biti trdna, varna in trajna. Taka hiša je svetla, zdrava in varčna. Taka hiša je lahko tudi vaša.

Gradnja skoraj nič-energijske zidane hiše po načelih koncepta e4 je dostopna vsem.  Koncept sloni na uporabi naravnih gradbenih materialov ter na določbah, s katerimi se že v fazi načrtovanja projekta analizira lokacija, orientacija objekta, izkoriščanje  sončne energije in naravne svetlobe. Z investicijo v takšen koncept gradnje ustvarjate ugoden, zdrav in energetsko učinkovit dom za svojo družino. Koncept  se nanaša na 4 elemente: energijo, ekologijo, čustva in ekonomijo.

Spremljajte nas tudi na

Energetska učinkovitost

Energetsko učinkovita gradnja je poleg primarnega cilja ustvarjanja gradnje z nizko energetsko porabo, tudi ekološko orientirana k uporabi naravnih in obnovljivih materialov, ki znižujejo CO2 odtis.

Osrednji del energetsko učinkovitega koncepta zidane hiše je inovativna visoko izolacijska brušena opeka Porotherm, sistemski elementi za gradnjo brez toplotnih mostov, raba energije iz obnovljivih virov in optimalno priprava projektov. Zahvaljujoč odlični toplotni izolaciji in akumulaciji opečnatih zidov ostane toplota pozimi v prostoru, poleti pa izven. Občutek ugodja je za vsakega človeka bistvenega pomena.


Želite aktualne informacije s področja gradnje?

Ekologija in ekonomija

Ekološka komponenta je vgrajena v visoko izolacijske lastnosti celotnega ovoja stavbe, ki je predpogoj za učinkovito rabo obnovljivih virov energije, s katerimi neposredno vplivamo na znižanje emisij CO2. Trajnost in možnost recikliranja sta, poleg energetske učinkovitosti, največji ekološki prednosti hiše zidane iz opeke.

Ekonomičnost je v današnjem času izredno pomembna. Gradnja hiše z brušeno opeko Porotherm  omogoča, da imamo trajnostne vložke ter upošteva zadani proračun. Morebitni višji  vložki se zelo hitro povrnejo, saj je gradnja hitrejša in suha, poleg tega pa so tekoči stroški, stroški upravljanja in vzdrževanja nižji. Tukaj je tudi trajnost zelo pomemben del, saj dobro grajene opečnate hiše zdržijo več kot 100 let.

Spremljajte nas tudi na

Čustva

Poleg navedenih komponent so ekipi strokovnjakov Wienerbergerja, Zelene gradnje in partnerjev, ki so razvili ta koncept, pomemben del predstavljala tudi čustva. Hišo načeloma gradite le enkrat in se s svojo družino želite v njej počutiti varno in udobno. Pri tem ni lepšega od svobode oblikovanja prostora do občutka udobja, saj glino, ki vsebuje “gene” našega kraja, polagamo v zidove, ki nam to vračajo na najlepši možni način: z uravnavanjem temperature, vlage in zaščito pred nepredvidljivimi vplivi iz okolja. Zato hiša zidana  iz opeke omogoča zdrav, energetsko učinkovit ter istočasno finančno dostopen način gradnje.

Hišo po konceptu e4 in ostale  vam zgradimo po sistemu »ključ v roke« že v 10 -12 mesecih.

https://zelenagradnja.si/wp-content/uploads/2020/04/Pasivna-hisa-1-e1591784742208.jpg

Hiše po meri kupca

https://zelenagradnja.si/wp-content/uploads/2020/05/1-hiša-na-ključ-e1591784775617.jpg

Hiše na ključ

https://zelenagradnja.si/wp-content/uploads/2020/06/Storitev-zelena.jpg

Montažne hiše

Zelena gradnja, 2023 © Pravice pridržane. Oblikovanje: rajkom.si