Konstrukcijski sistemi

V podjetju Zelena gradnja smo v 10 letih razvoja in veliko truda prišli do odličnih tehnoloških rešitev, ki so potrebne, da ima vsaka naša hiša, najvišjo stopnjo energijske učinkovitosti in dolgo življenjsko dobo. Nosilna konstrukcija objekta je eden od ključnih elementov vsake stavbe, zato uporabljamo za zidanje termo opeko Porotherm PROFI v kombinaciji z sistemmskimi elementi lastne proizvodnje z ustrezno toplotno izolacijo na fasadi. Novost na trgu pa je zidni sitem s termo opeka IZO Profi v katero je že predhodno integrirana toplotna izolacija in ni potrebe po dodatni izolacijai na fasadi.

Spremljajte nas tudi na

Temeljna plošča

Osnova vsake dobre hiše so temelji, zato priporočamo izdelavo temeljne plošče na XPS toplotni izolaciji. Za hitro gradnjo uporabljamo sistemski XPS robni opaž čela TP in polnilo iz ekstrudiranega polistirena (XPS) vodilnega proizvajalca BASF, ki se ponaša z odlično tlačno trdnostjo ter dobro toplotno izolativnostjo. Vgradnja je zelo enostaven in vam privarčuje dragocen čas pri izvedbi brez nepotrebnih napak. Tako izvedena toplotna izolacije preprečuje zdrs ali premik hiše v primeru potresa.


Želite aktualne informacije s področja gradnje?

Nosilni zidovi

Za zidanje zidu uporabljamo brušeno termo opeko Porotherm PROFI ali najnovejšo IZO PROFI , ki je že polnjena z toplotno izolacijo v kobinaciji s sistemskimi elementi, razvitih za potrebe skoraj nič-energijske gradnje, kar je zagotovilo, da bo vaša hiša zgrajena hitro in kakovostno.

Spremljajte nas tudi na

Elementi za preprečitev toplotnih mostov

Za vsa kritična mesta, kjer sicer pogosto prihaja do pomembnih izgub energije, smo razvili sistemske elemente, ki v celoti izpolnjujejo zahteve za gradnjo energetsko učinkovitih hiš, kar tudi potrjujejo certifikati Konzorcija pasivna hiša. Lasten razvoj in proizvodnja sistemskih gradbeno – izolativnih elementov nam omogočajo, da vam nudimo najbolj izpopolnjen koncept zidane skoraj nič-energijske hiše v Sloveniji.

Streha

Za izdelav nosilne konstrukcije ostrešja uporabljamo le certificiran les krojen na CNC stroju, ki zagotavlja visoko kvaliteto izdelave. Streha je praviloma krita z opeko vodilnih proizvajalcev kot so Tondach, Kreaton in ostalih proizvajalcev po izbiri investitorja.

Spremljajte nas tudi na

Ravna streha

Naše ravne strehe so izdelane iz EPS atike, ki je po celotnem obodu sidrana z letvami v AB ploščo, EPS polnilom v naklonu in krita z EPDM folijo. Vsi zaključki atike so oblečeni s barvno pločevino, ki je pritjena na OSB gradbene plošče. Povprečna življenska doba EPDM kritine je 55 let. Kot vetrno zasčito kritine nasujemo pran prodec ali pa položimo vegitacijski sloj zelene strehe. Ozelenena streha je najbolj prijazna naravi in ne potrebuje posebnega vzdrževanja.

Zelena gradnja, 2023 © Pravice pridržane. Oblikovanje: rajkom.si