AtikaAtika ravne strehe

Atika ravne strehe iz EPS je idealna rešitev za gradnjo skorajnič-energijske hiše. Omogoča izvedbo atike brez toplotnega mostu. Eps atika se lepi in pritri s pomočjo globinsko impregnirane letve in sidrnimi vijaki v AB pločo, kar zagotovi trajno in varno streho pred vremenskimi vplivi. Celotno streho se nato izvede z polnilom iz EPS v naklonu. Na Eps lahko direktno položimo EPDM folijo, ki skrbi da hiša ostane na suhem. Odpade betoniranje naklonskega betona. Taka streha je lahko pohodna ali pa se nanjo položi optežilni prodec oziroma zelena streha.

Opis

Prednosti:

  • hitra in preprosta izvedba
  • 100% brez toplotnega mostu
  • dolga življenska doba
  • primerna za vse vrste ravne strehe

AT1 – 30/37 enojna m1
AT2 – 60/30/47 dvojna m1
AT3 – 60/30/57 dvojna m1
EPS 100/150 naklonski m3
EPS 100 ravni za polnilo m3
Globinko inpregnirana letev 5×8 m1

Lastnosti

Trdi polistiren EPS 150
višina atike: enojna izvedba 38 cm , dvojna izvedba 58 cm

Navodila za montažo

EPS atiko pritrdimo s pomočjo globinsko impregniranih letev in sidrnih vijakov. Sidranje z vijaki M8 je obvezno na razdalji maximalno 40 cm oziroma po navodilih statika.

Na položeno parno zaporo se pritrdi prva letev 5x8cm z vijaki za beton. Nato se namesti prvi del atike, ki se dodatno lepi s PU lepilom na podlago. V pripravljen utor se vstavi drugo letev, ki se z vijaki M8 dolžine 300mm pritrdi v spodnjo letev. Sedaj po enakem postopku namestimo še gonji del atike in tretjo letev ter vijačimo v srednjo letev. Na vrhu se pritrdi OSB plošča deb 22mm pod naklonom, katera se naknadno prekrije s kritino in zaključi z pločevinasto obrobo.

    Zelena gradnja, 2023 © Pravice pridržane. Oblikovanje: rajkom.si